woensdag 27 november 2013

Noodoproep Bisschop Al-Nima

Bisschop Seluanus Petrus al-Nima doet een zeer dringende noodoproep:
“Alsjeblieft, verspreid de oproep. Het is heel belangrijk!”


Aan alle religieuze instanties en organisaties, aan alle mensen die een menselijke rol vervullen in de wereld, aan alle mensen die van goede wil zijn en goede daden verrichten in de wereld, richt ik mijn oproep aan jullie namens alle onschuldige mensen; de ouderen, de vrouwen en kinderen, jongens en meisjes die zijn omsingeld. Ze zijn machteloos en kunnen geen kant op. In mijn kleine dorp Sadad kunnen we met niemand contact maken. Niemand kan bij ons komen en we kunnen er niet uit.
 


Ik roep jullie op om toch te proberen in contact te komen met de groepen die hen/ ons omsingelen. Probeer een dialoog met hen te voeren, zodat onschuldige burgers het dorp kunnen verlaten en opgevangen worden in kerken in Deratya of Homs.
 
Alsjeblieft, iedereen die in verbinding staat met een internationale organisatie, laat hen iets doen. Laat ze een dialoog voeren met de leiders van de strijdende groepen, zodat de onschuldigen ongedeerd kunnen vertrekken. Laat iemand die macht heeft in internationale betrekkingen op een goede manier een gesprek voeren zodat onschuldige burgers ongedeerd de belegerde gebieden kunnen verlaten.
 
Ongeveer 3000 mensen zitten nu 4 dagen zonder stroom, zonder water of telefoon en met weinig voedsel. Kinderen hebben melk nodig, er zijn mensen die medicijnen nodig hebben. De mensen worden gedwongen in hun huizen te blijven. Ze mogen niet weg.
 
Aan alle organisaties en broeders en zusters in de wereld: alsjeblieft, help ons, ondersteun ons door jullie vriendelijkheid en doe geen uitspraken die leiden tot wraak of die negatieve invloed hebben op de mensen in het dorp.
 
Verspreid deze oproep alsjeblieft op Facebook of via welke media dan ook, opdat het in contact brengt met mensen die positieve invloed hebben om een geschikte oplossing te kunnen vinden.
 
Namens God roepen wij jullie op zodat die mensen hen die geen schuld hebben barmhartigheid schenken; dat ze goed behandeld worden tot ze weg kunnen gaan. We bidden dat God met hen is en dat het hen de kracht geeft en hoop en de moed en gezondheid tot ze kunnen vertrekken.
 
God, blijf bij hen, verlaat hen niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten