donderdag 28 november 2013

De jongen die naar school wil

In Syrië gaan kinderen in uniform naar school met hun schoolspullen in een schooltas. Niet alle kinderen kunnen naar school, als er geen geld is voor een uniform bijvoorbeeld. Dit is het verhaal van Nabil. Hij gaat wel naar school al heeft hij geen tas. Hij zet door.


Nabil is een Syrische jongen die in Damascus woont. In september wilde hij graag weer naar school. Omdat hij geen schooltas heeft moet hij zijn boeken in een plastic zak meenemen. Hij loopt naar school. Door de zware boeken scheurt de tas en vallen alle boeken op de grond. Bij het horen van de geluiden van bombardementen wil hij juist snel naar school. Hij knielt op de grond en met betraande ogen probeert hij met zijn kleine handen de boeken allemaal op te rapen.


Dit gebeurt in de buurt van een kleine, arme winkelier. De winkelier loopt naar het kind toe en ziet de tranen in zijn ogen. Hij helpt hem met het oprapen van de boeken. De man, geëmotioneerd door het doorzettingsvermogen, geeft de jongen een hand en neemt hem mee naar zijn winkel. In de winkel mag Nabil een tas kiezen. De man geeft de jongen een schooltas.
 
Deze gebeurtenis bereikte ons via Facebook. Het is beschreven door een vrouw die het gebeuren heeft gadegeslagen. Ze schrijft: “Het gaf zo’n fijn gevoel: dat mensen elkaar nog kunnen en durven helpen in slechte omstandigheden.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten