vrijdag 6 september 2013

Maher Alsmah uit Damascus aangekomen in Enschede

Vrijdag 6 september is Maher Alsmah vanuit Damascus aangekomen op Schiphol. De komende maand is hij op uitnodiging van Syria’s Request Hulpactie in Enschede om uit de eerste hand te vertellen over de huidige situatie in Damascus en over de hulpprojecten van de Syrisch-Katholieke Yousef kerk in Damascus onder alle burgers van de omliggende wijk die door Syria’s Request Hulpactie en meer in het bijzonder door de werkgroep Kerk in Actie van de Protestantse Gemeente Enschede financieel en moreel worden ondersteund. Met name rond de komende Vredesweek (21-29 september) zal hij in Enschede en elders een aantal presentaties geven.

Maher Alsmah (Damascus, 1979) is al jaren actief betrokken bij de diaconale werkgroep van de Yousef kerk in Damascus. Sinds de geweldexplosie in Syrië en ook in Damascus geeft deze werkgroep niet alleen materiële hulp aan slachtoffers van de dramatische situatie in Damascus, maar ook medische, psychische en sociale ondersteuning. Dit onder andere door een deel van haar nevenruimtes open te stellen als polikliniek waar een team van artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen dag in dag uit mensen met medische, psychische en sociale problemen helpen. Maher is één van de centrale vrijwilligers van dit project en omdat hij een eigen “dental laboratory” heeft kan hij op dit gebied ook zelf veel hulp leveren.
 
Dit project in Damascus wordt sinds de zomer van 2012 financieel ondersteund vanuit de Protestantse Gemeente Enschede en vormt sinds het begin van 2013 één van de drie concrete hulpprojecten in Syrië dat ondersteund wordt door het samenwerkingsverband Syria’s Request Hulpactie.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten