maandag 13 mei 2013

Twentse zeecontainer hulpgoederen na twee maanden aangekomen bij burgers van Homs (Syrië)

Na twee maanden is de eerste Twentse zeecontainer met diverse hulpgoederen aangekomen bij de onafhankelijke liefdadigheidsvereniging rond Homs die deze hulpgoederen zullen verspreiden onder de meeste talloze oorlogsslachtoffers en ontheemden in een 13-tal dorpen rond Misyaf en de zwaargetroffen Syrische stad Homs. Vooral de douane-formaliteiten in Rotterdam en de Syrische havenstand Tartous zorgden voor veel vertraging.


 
 De nood in en rond Homs is groot en internationale hulp komt mondjesmaat aan. De grootste behoefte volgens de onafhankelijke hulporganisatie waarmee Syria’s Request Hulpactie, een samenwerkingsverband van een tiental Syrische en niet-Syrische organisaties in Enschede en Hengelo, samenwerkt, bestaat uit medische apparatuur voor de talloze tijdelijke en blijvende gewonden, zoals rolstoelen, rollators, krukken, maar ook ziekenhuis-apparatuur. Ook is behoefte aan een tweetal tweedehands ambulances die elk 20 dorpen zou kunnen bedienen. De afstand van deze dorpen tot het dichtstbijzijnde ziekenhuis is ongeveer 70 kilometer en dat is te lang voor vervoer met gewone auto’s. Syria’s Request Hulpactie is al enige tijd naarstig op zoek naar ambulances. Voor tips houden we ons aanbevolen via syriasrequest@gmail.com of telefonisch met Faris Eskili, 06-53440391.


Hoewel met name de douaneformaliteiten erg ontmoedigend zijn voor een kleine hulporganisatie als Syria’s Request Hulpactie, gaan we toch door. Vanwege de nood en de concrete hulpvragen in Syrië. Medische hulpgoederen zijn dan ook van harte welkom bij het verenigingsgebouw van TAAB, Groenhofstraat 45A te Hengelo. Ook uw financiële steun is welkom op giro 7667732 t.n.v. Samenwerkende Democratisch Organisaties te Enschede. Niet alleen voor de transportkosten die al met al zo’n € 3.000 voor een zeecontainer omvatten, maar ook voor de door Syria’s Request Hulpactie met louter financiële middelen gesteunde projecten in Damascus en de Oost-Syrische stad Hassaka.

 

Foto's van het inladen van de zeecontainer op 28 februari jl. zijn op deze blog te vinden via deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten