dinsdag 24 december 2013

Online bestellen dichtbundel "Woorden van Hoop - Toekomst voor Syrië"

Naar aanleiding van de aandacht voor de dichtbundel "Woorden van Hoop - Toekomst voor Syrië" van de Syrische dichter Fouad Haidar in de Kerstnachtuitzending van de IKON is de mogelijkheid geopend om deze dichtbundel ook online te bestellen.

U kunt daartoe een mailtje sturen met uw naam en adres en het aantal gewenste exemplaren van de dichtbundel naar syriasrequest@gmail.com. Uw bestelling wordt vervolgens zo snel mogelijk verwerkt.

Wacht u met betalen tot u het boekje ontvangt. De dichtbundel zelf kost € 6 (dit bedrag komt volledig ten goede aan de vanuit Syria's Request gesteunde humanitaire projecten in Syrië), maar we zullen ook de verzendkosten (van enkele euro's per bestelling) in rekening moeten brengen.

Aandacht voor Syria's Request in Kerstnachtuitzending IKON

Onder de titel "Een kind is ons geboren" legt de IKON in haar Kerstnachtuitzending een relatie met de gruwelijke situatie in Syrië. Een tweetal elementen in deze uitzending hebben een sterke band met Enschede en met Syria's Request.
 

Eerst het persbericht van de IKON:

Wanneer je het gezichtje van een baby kust, kus je het gelaat van God’. Zomaar een zin uit het kerstlied ‘Mary, did you know?’ Wat nu als Maria van tevoren had geweten wat haar baby aan onafzienbaar lijden te wachten stond? En geldt dat niet voor alle moeders? Veel Syrische vrouwen hadden tijdens hun zwangerschap geen enkel vermoeden van wat er later met hun kinderen zou gebeuren. Dat ze op een kwade dag zouden moeten vluchten naar Libanon, Jordanië, Turkije of Nederland. 

zaterdag 21 december 2013

Houdbare levensmiddelen welkom voor tweede transport hulpgoederen

Direct na de Kerstdagen, op donderdag 27 december a.s., vertrekt vanuit Hengelo een tweede transport met hulpgoederen van Syria’s Request richting Syrië. Voor dit hulptransport zijn inmiddels voldoende kleren, dekens etc. ingezameld, maar houdbare etenswaren zijn nog welkom. U kunt deze de komende dagen (maandag 23, dinsdag 24 en donderdag 26 december) tussen 12 en 16 uur nog langsbrengen bij het verenigingsgebouw van de Turks-Mediterrane Alawitische Vereniging (TAAB), Groenhofstraat 45A te Hengelo.

foto van eerder transport

Het gaat daarbij vooral om:
Rijst
Suiker
Macaroni
Baby voeding.
Visblikjes (tonijn enz)
Maar ook weggooiluiers zijn erg welkom.

zondag 15 december 2013

Oproep Raad van Kerken in Nederland tot gebed voor Syrië

De Raad van Kerken in Nederland doet een oproep tot gebed voor Syrië op de derde Adventszondag, 15 december 2013.




De aanhoudende strijd in Syrië baart velen grote zorgen. Meer dan 100.000 doden zijn er gevallen; miljoenen mensen zijn op de vlucht. De Assemblee van de Wereldraad van Kerken, begin november bijeen in Busan (Zuid-Korea), riep de strijdende partijen ertoe op de onderhandelingstafel te zoeken. De lidkerken werd gevraagd om ruimhartig humanitaire steun te verlenen en te doen wat in hun vermogen ligt om de vrede te dienen.

Intussen bereikte een brief van de Syrisch-Orthodoxe aartsbisschop van Homs en Hama, bisschop Selwanos Boutros Alnemeh, de Raad van Kerken in Nederland. Hij doet daarin op aangrijpende wijze verslag van het lijden van christenen onder de terreur van extreme groepen. Zo werden in oktober in Sadad kerken en kloosters vernield. De christelijke inwoners werden verdreven en tientallen van hen gedood.

Als kerken in Nederland voelen wij ons vrijwel machteloos. Maar laten we tenminste dit niet vergeten: te bidden voor de slachtoffers van al dit geweld, te bidden voor vrede.

De Raad van Kerken roept gemeentes en parochies ertoe op om op de derde zondag van Advent, 15 december, voorbede te doen voor Syrië, met bijzondere aandacht voor de christenen aldaar.